Back
Featured image of post Zupa serowa

Zupa serowa

Na zupę serową chęć mam zawsze i nie ważne czy jest upał, czy pada deszcz. Za każdym razem smakuje mi tak samo dobrze. Gorąco polecam! :)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Rosół zagotowujemy z mlekiem, dodajemy serki, i cały czas mieszając, czekamy aż serki się rozpuszczą, a zupa stanie się jednolita i zawiesista.
  • Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
  • Zestawiamy z ognia, wlewamy wino i mieszamy.
  • Na rozgrzane masło wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę bułkę, rumienimy grzanki. Rozkładamy na talerzach, posypujemy zieleniną i zalewamy gorącą zupą.
  • Przepis pochodzi z książki "365 obiadów na polskim stole" E. Aszkiewicz i R. Chojnackiej
Przepisy kulinarne