Back
Featured image of post Zupa rybna

Zupa rybna

Zatęskniłam za zupą z Baru Przystań. Ależ to było dobre! Moja jest odrobinę ostrzejsza, ale tak lubię. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Nastawić wodę na wywar warzywny (u mnie ok. 4 l) , dodać listki laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Zetrzeć marchewkę, wrzucić pozostałe warzywa, prócz cebuli. Niech się gotuje, aż warzywa trochę zmiękną.
  • Cebulę pokroić w kosteczkę. Rybę pokroić na kawałki wielkości powiedzmy 2-3 cm. Z łososia najpierw zdjęłam skórkę bo była z łuskami. Przesmażyć rybę, krewetki i cebulkę przez parę sekund na bardzo gorącym tłuszczu i wrzucić wszystko do zupy. Doprawić papryką i pastą tom kha. Można dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
  • Na koniec gotowania wyjąć włoszczyznę. Smacznego!
Przepisy kulinarne