Ugotowałam wywar warzywny z włoszczyzny i około 1 l wody ( osoloną) Gdy warzywa były miękkie wyciągnęłam je i do wywaru wrzuciłam różyczki kalafiora i obraną cukinię. Jak jest młoda to można ze skórką wrzucić i dłużej gotować - po zmiksowaniu będzie ładniejszy kolor. Gdy cukinia i kalafior zmiękną - odstawiam do przestygnięcia . Potem miksuję . Doprawiam do smaku. Na patelni prażę nasiona dyni na złoto brązowy kolor. Do miseczki wlać zupę krem . Włożyć do niej łyżeczkę jogurtu naturalnego ( dobrej jakości ) . Posypać uprażonymi ziarnami i koperkiem
Zostało mi z obiadu trochę upieczonego schabu - więc go pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do zupy jako grzanki
Z wyciągniętych warzyw z gotowania wywaru - zrobiłam sałatkę warzywną uzupełniając brakującymi składnikami .
Polecam zupkę na pyszną zdrową kolację