Back
Featured image of post Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i kiełbaską

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i kiełbaską

Fajne, kwaśne danie z charakterem. Smakuje i pachnie kusząco. Polecam! Przepis dostałam od Emilki B, ale i tak zrobiłam je po swojemu ;)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ziemniaki pokrojone w grube plastry ugotować, zostawiając je nie do końca miękkie. Wyłożyć do naczynka żaroodpornego. Pokryć je warstwą kapusty zasmażanej.
  • Podsmażyć kiełbasę z cebulką, przyprawić i wyłożyć na kapustę. Zapiec przez godzinę w piekarniku pod przykryciem. Wyjąć. Roztrzepać 3 jajka z solą, pieprzem i pietruszką i wylać na wierzch zapiekanki. Podpiec jeszcze 15 minut bez pokrywki.
Przepisy kulinarne