Składniki
- ziemniaki (pokroić w grube plastry i ugotować (nie do końca))
- kapusta kiszona (zasmażyć wg przepisu poniżej)
- 1 pałka kiełbasy (pokroić w plastry)
- 2 cebule (pokroić w piórka)
- 3 jajka (roztrzepać)
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- vegeta
Sposób przygotowania
- Ziemniaki pokrojone w grube plastry ugotować, zostawiając je nie do końca miękkie. Wyłożyć do naczynka żaroodpornego. Pokryć je warstwą kapusty zasmażanej.
- Podsmażyć kiełbasę z cebulką, przyprawić i wyłożyć na kapustę. Zapiec przez godzinę w piekarniku pod przykryciem. Wyjąć. Roztrzepać 3 jajka z solą, pieprzem i pietruszką i wylać na wierzch zapiekanki. Podpiec jeszcze 15 minut bez pokrywki.