Składniki
- 100 g kaszy gryczanej
- 200 g twarogu
- 1 jajko
- 0,5 białej części pora
- 0,5 czerwonej papryki
- 2 łodygi selera naciowego
- 0,5 małej cukinii
- olej
- sól
- pieprz
- tymianek
- bazylia
Sposób przygotowania
- Kaszę ugotować w osolonym wrzątku.
- Pora i seler naciowy pokroić w plasterki, paprykę pokroić w kostkę. Cukinię za pomocą obieraczki pokroić w długie plastry.
- Pora zeszklić na łyżce oleju, dodać seler i paprykę. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami, smażyć kilka minut.
- Twaróg rozgnieść widelcem, połączyć z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem.
- W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę kaszy, następnie masę twarogową i resztę kaszy. Na wierzchu ułożyć plastry cukinii. Piec 20 minut w 180 stopniach.