Składniki
- 2 kg pomidorów
- 1 kg cebuli
- 1 kg czerwonej papryki
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasów
- 1 puszka pędów bambusa
- sól
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 0,25 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka białego pieprzu
- 2 szkl cukru
- 1 szkl octu
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób przygotowania
- Sparzyć pomidory wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę. Posolić 1 łyżką soli i odstawić na kilka godzin. Najlepiej na noc.
- Przyprawić pomidory wszystkimi przyprawami i gotować godzinę. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać paprykę, kukurydzę, ananasa i bambus. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszać z sokiem z ananasa i wlać do sosu.
- Nałożyć sos do słoików i gotować słoiki jeszcze 15 minut.