Back
Featured image of post Snikers p. Joanna Łyga - danie konkursowe

Snikers p. Joanna Łyga - danie konkursowe

Hmmmm cud, miód i orzeszki - same pyszności w jednym cieście. Oto Snikers przesłany przez panią Joannę Łyga. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.
  • Na litrze mleka ugotować budyń z podanych składników. Gdy budyń przestygnie utrzeć mikserem z 3 łyżkami margaryny .
  • Margarynę rozpuścić z cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .
  • Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki . Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)
  • Upiec 2 placki . Na trzecim surowym placku rozłożyć ciepłą masę orzechową i także upiec. Placki piec około 10/ 15 minut W TEMP 18 stopni. Ciasto z orzechami pieczemy troszkę dłużej.
  • Warstwy ciasta: 1 blat ciasta nasączyć wodą z miodem i posmarować masą budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamy Drugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami.
Przepisy kulinarne