Składniki
- 1 puszka masy kajmakowej
- 0,5 kostki margaryny
- 2 łyżki miodu
- 120 g cukru trzcinowego
- 210 g orzechów włoskich
- ciasto miodowe
- 4 szkl mąki
- 0,5 szkl cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki płynnego miodu
- 1,5 łyżeczki sody
- 1 kostka margaryny
- 3 jajka
- masa budyniowa
- 1 l mleka
- 3 budynie waniliowe
- 1 łyżka mąki
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki margaryny (do ugotowanego budyniu)
Sposób przygotowania
- Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 15 minut.
- Na litrze mleka ugotować budyń z podanych składników. Gdy budyń przestygnie utrzeć mikserem z 3 łyżkami margaryny .
- Margarynę rozpuścić z cukrem trzcinowym i wanilinowym , dodać posiekane orzechy i chwilkę gotowań . Wszystko dobrze wymieszać .
- Ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować na wielkość blaszki . Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia :)
- Upiec 2 placki . Na trzecim surowym placku rozłożyć ciepłą masę orzechową i także upiec. Placki piec około 10/ 15 minut W TEMP 18 stopni. Ciasto z orzechami pieczemy troszkę dłużej.
- Warstwy ciasta: 1 blat ciasta nasączyć wodą z miodem i posmarować masą budyniową. Na masę budyniową wykładamy drugi blat ciasta i także nasączamy Drugie ciasto smarujemy masą kajmakową i przykrywamy plackiem z orzechami.