Back
Featured image of post Schab z ziołowo- czosnkowym masłem

Schab z ziołowo- czosnkowym masłem

Przepis podpatrzony w gazetce kulinarnej. Ważne jest, aby odpowiednio długo piec. Ciekawe połączenie smaków, mięso idealnie komponuje się z pieczonymi ziemniakami.

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką, polewamy oliwą, nacieramy i odkładamy na noc do lodówki. Miękkie masło mieszamy z posiekanymi ziołami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Zamarynowane mięso nacinamy (nie do końca) i pomiędzy smarujemy masłem. Ściskamy, żeby był jeden zwarty kawałek owijamy folią aluminiową i pieczemy w naczyniu żaroodpornym (podlewamy 1 szklanką wody) ok. 2 godzin w 180 stopniach.
Przepisy kulinarne