Back
Featured image of post Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską

Schab pieczony z żurawiną i musztardą francuską

Meeega pyszny schab, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut, potem tylko piec przez godzinkę i rozkoszować się smakiem. Dodatek żurawiny firmy HELIO czyni tę potrawę idealną na Świąteczny Obiad. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni. ;)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Mięso umyć i oczyścić. Obsypać ze wszystkich stron solą i pieprzem. Małym nożem zrobić w mięsie otwory i powtykać w nie owoce żurawiny. Odłożyć do miski.
  • Ok 15 dag żurawiny drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać musztardę francuską i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wlać oliwę i wymieszać wszystkie składniki. Schab obłożyć przygotowaną panierką i mocno docisną, aby nie odpadła w trakcie pieczenia.
  • Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Podawać z ziemniaczkami i (w wersji Wielkanocnej) z sosem chrzanowym.
  • Przepis podpatrzony na www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/
Przepisy kulinarne