Składniki
- 1 opakowanie makaronu ryżowego cienkie nitki
- 1 pęczek koperku
- 1 opakowanie sosu do sałatek koperkowo- ziołowego (u mnie Knorr)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie paluszków surimi
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 duży zielony ogórek
Sposób przygotowania
- Makaron przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu (zagotowujemy wrzątek, wyłączamy wodę i wrzucamy makaron na 3 minuty po czym odcedzamy). Następnie kroimy go na mniejsze cząstki. Paluszki surimi kroimy w paski, ogórka kroimy wzdłuż, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Koperek myjemy i siekamy.Kukurydzę odcedzamy. Majonez, jogurt mieszamy z sosem koperkowo- ziołowym i sokiem z cytryny.Wszystkie składniki mieszamy w misce i łączymy z dipem. Smacznego