Składniki
- 40 dag indyka
- przyprawy papryka ostra i słodka, sól, pieprz, czosnek suszony
- 2 średnie czerwone papryki
- 4 średnie kiszone ogórki
- 1 mała czerwona cebula
- 1 duże kwaśne jabłko
- 10 dag makarony (ulubiony, najlepiej świderki)
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżki majonezu
- przyprawy sól, pieprz, czosnek suszony, papryka ostra
Sposób przygotowania
- Pierś z indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i paprykami. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Ogórki kiszone obieramy ze skórki. Warzywa i owoce kroimy w kostkę (ogórki, paprykę, jabłko i cebulę). Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem i jogurtem. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką ostrą i słodką.