Back
Featured image of post Sałatka z Mazur

Sałatka z Mazur

Sałatka inspirowana daniem, które otrzymałam w mazurskiej knajpce. Oryginalnie składa się z kalafiora, jabłka i pora, ale postanowiłam wzbogacić jej smak o marchewkę i czerwoną cebulę. Polecam do wypróbowania, mi bardzo przypadła do gustu. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Kalafior ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć. Jabłko pokroić na ćwiartki, każdą ćwiartkę na 3 kawałki. Następnie posiekać na małe trójkątne plasterki. Oczywiście ze skórką. Najlepiej wybrać jabłka w kolorze czerwonym, bo ładniej wyglądają na tle innych składników. Posiekać pora na kawałeczki, podobnie cebulę. Marchewkę drobno zetrzeć. Wszystko to przyprawić i dodać majonez. Wymieszać. Smacznego!
Przepisy kulinarne