Składniki
- 0,5 paczki mixu sałat z roszponką
- trochę szpinaku
- 2 pieczone skrzydełka (obrać mięso i pokroić na kawałki)
- kilka kawałków marynowanej gruszki
- kilka dużych fioletowych winogron
- 0,5 czerwonej papryki
- 0,5 żółtej papryki
- 0,5 jabłka
- marchewka
- trochę ziaren słonecznika (uprażyć)
- odrobina proszku z sosu sałatkowego
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
- Sałatę i szpinak umyć. Ze skrzydełek obrać mięso i je pokroić. Warzywa i owoce pokroić na kawałki. Marchewkę zetrzeć na tarce.
- Ziarno słonecznika uprażyć na suchej patelni i dodać do sałatki. Posypać sosem sałatkowym. Skropić oliwą z oliwek. Wymieszać.