Składniki
- sok wiśniowy (do nasączenia)
- różowy krem do tortów (truskawkowy)
- posypka dekoracyjna
- biszkopt
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka kisielu wiśniowego w proszku (3 duże opakowania)
- 1 niecała szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 jajek
Sposób przygotowania
- Jajka utrzeć z cukrem na biało, dodać olej, kisiele, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec ok. 40 min. w 180°C. Ja piekłam w okrągłej tortownicy, a następnie przekroiłam biszkopt na pół i wycięłam dwa serca. Prościej jest oczywiście upiec w foremce w kształcie serca.
- Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Biszkopty nasączyć sokiem wiśniowym, przełożyć kremem, ozdobić według uznania. Schłodzić w lodówce.