Składniki
- 0,5 kg mięsa (filet + udziec z indyka)
- 1 jajko
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 kopiaste łyżki otrąb owsianych
- koperek
- natka
- majeranek
- pieprz, sól do smaku
- 4 jaja ugotowane na twardo
Sposób przygotowania
- Wykonanie jest bardzo proste i szybkie! Najdłużej trwa zmielenie mięsa możemy kupić gotowe jednak ja chce wiedzieć co jem i miele. Wszystkie składniki oprócz jajek na twardo mieszamy ze sobą do połączenia i odstawiamy na 15 minut do lodówki .W tym czasie przygotowujemy keksówkę (ja zrobiłam to w szklanej 28cm) wykładamy folią aluminiową .Na spód wykładamy połowę masy mięsnej na to 4 jajka układamy wzdłuż i przykrywamy drugą połową masy.Tak przygotowaną pieczeń wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni pieczemy (funkcja góra dół) przez godzinę.Studzimy w otwartym piekarniku .SMACZNEGO!!!!