Składniki
- 0,5 kg mięsa mielonego wołowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2 czerwone cebule
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- pieprz, sól do smaku
- papryka ostra w proszku
- bazylia suszona
- oregano
- czosnek w proszku
- 1 szklanka bulionu
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy w garnku. Dodajemy mięso mielone. Następnie pokrojoną w mniejsze części paprykę. Cały czas smażymy. Po około 5 minutach zalewamy bulionem i dusimy około 15 minut. Następnie dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dolewamy pomidorki z puszki wymieszane z 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Wszystko dusimy jeszcze około 10 minut. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią, papryką w proszku i czosnkiem.