Back
Featured image of post Polędwiczka z sałatką brokułową na ciepło

Polędwiczka z sałatką brokułową na ciepło

Sałatka na ciepło to miła odmiana dla ryżu i ziemniaków. Jest sycąca i bardzo smaczna. Z dodatkiem polędwiczki tworzy idealne danie.

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na patelnię wlać trochę oliwy z pomidorów suszonych, podsmażyć na niej cebulę i czosnek. Dodać resztę składników i przyprawić.
  • Polędwiczkę przyprawić solą i pieprzem, odstawić na minimum godzinę. Podsmażyć ja na patelni z każdej strony. Wstawić do nagrzanego do 230 stopni piekarnika na 15-20 min. Po tym czasie wyjąć i poczekać 5 minut aby mięso "doszło".
  • Podawać z sałatką posypaną orzechami włoskimi, pestkami słonecznika lub sezamem.
Przepisy kulinarne