Back
Featured image of post Podwójnie czekoladowe babeczki z bananami

Podwójnie czekoladowe babeczki z bananami

Bardzo czekoladowe muffiny z bananowym nadzieniem dla fanów słodkości. Warto upiec je dzieciom w dniu ich święta, które już za kilka dni. :)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki suche wymieszać w większej miseczce. Składniki mokre połączyć dokładnie w drugiej. Przelać składniki mokre do suchych i wymieszać.
  • Banany pokroić na kawałki, ja pokroiłam banana wzdłuż i potem na kilka mniejszych części. Tak aby wyszło około 20 kawałków.
  • Do każdej z foremek nalewamy po pół łyżki ciasta, wtykamy kawałek banana i zalewamy łyżką masy. Z podanych proporcji wyszło mi około 24 wyrośniętych babeczek. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
  • Gdy muffiny ostygnąć udekorować je czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać pokruszonym wafelkiem. :)
Przepisy kulinarne