Back
Featured image of post Piernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki - danie konkursowe

Piernikowe gryczano-owsiane biscotti z melasą p. Angeliki oraz Moniki - danie konkursowe

Misiek stawia dziś przekąski, częstujcie się ;) Ciasteczka typowe do kawy. Możecie zanieść do pracy i umilić sobie i kolegom dzień ;) 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Siemię połączyć z ciepłą wodą i odstawić. Mąki, proszek do pieczenia, cukier, przyprawę, cynamon, orzechy i suszone owoce wymieszać w jednej misce.
  • Melasę dodać do lnu i wszystko wlać do suchych składników. Całość zagnieść, jeśli ciasto jest zbyt suche można dolać trochę wody. Uformować dwa wałki, które wstawić do zamrażarki na kilka minut. Następnie wyjąc je i pociąć w plastry, które ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180’ ok 30 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150’ i piec z termo obiegiem ok 10-15 minut.
Przepisy kulinarne