Składniki
- 4 pieczarki
- 1 małe udko z kurczaka (gotowane z rosołu)
- 0,5 pomidora
- 4 jajka
- 2-3 łyżki mąki
- 4 łyżki mleka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- rozmaryn
Sposób przygotowania
- Pokroiłam wszystko w małe kawałki. Podsmażyłam kurczaka z pieczarkami i na końcu z połówką pomidora. Odłożyłam na talerzyk.
- Wymieszałam mąkę z jajkami i mlekiem. Przyprawiłam solą, pieprzem i rozmarynem. Miksowałam aż utworzyła się puszysta masa.
- Podsmażyłam pół cebuli pokrojonej w piórka, przyprawiając ją odrobinę solą i pieprzem kolorowym. Wylałam na to połowę ciasta na omlet. Wyłożyłam połowę podsmażonych pieczarek i kurczaka na wierzch. Kiedy dół omletu się zarumienił, przełożyłam go na drugą stronę.