Back
Featured image of post Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem

Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem

Świetne danie na kolację :)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Przygotować ciasto na naleśniki i odstawić je na 30 minut.
  • Posiekany czosnek podsmażyć na maśle, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, zdjąć z ognia i dodać pokruszoną fetę i doprawić solą i pieprzem.
  • Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać łyżkę mąki i podsmażyć, zalać mlekiem i mieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Zdjąć z ognia i dodać starty ser żółty.
  • Naleśniki pozawijać z farszem tak jak krokiety. Włożyć do posmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Wyłożyć na nie sos beszamelowy.
  • Zapiekać 25 - 30 min w 180 stopniach.
Przepisy kulinarne