Back
Featured image of post Mini Pavlova z truskawkami

Mini Pavlova z truskawkami

Chrupiąca beza w towarzystwie soczystych truskawek.

Składniki

Sposób przygotowania

  • Pianę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier ciągle miksując (trwa to dość długo piana musi być naprawdę gęsta i błyszcząca). Pod koniec dodajemy mąkę,cappuccino i ocet chwilę miksując. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i odrysowujemy np. od kubka średniej wielkości koła i nakładamy na każde masę białkową. Pieczemy 30 minut, następnie zmniejszamy temp. do 100 stopni i pieczemy ok. 2,5 do 3 godzin.
  • Śmietankę ubijamy na sztywno dodajemy cukier i rozdrobniony serek mascarpone. Gotową bezę przekładamy masą i pokrojonymi truskawkami.
Przepisy kulinarne