Back
Featured image of post Łosoś zapiekany z pomarańczą i dodatkiem kaszy jaglanej p. Konstancji Ciepły - danie konkursowe

Łosoś zapiekany z pomarańczą i dodatkiem kaszy jaglanej p. Konstancji Ciepły - danie konkursowe

Na rybkę mamy ochotę zawsze i wszędzie. A jeszcze z takimi zdrowymi dodatkami. Na pewno bliscy pani Konstancji są zachwyceni. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Łososia posypujemy pieprzem, następnie lekko solimy i posypujemy przyprawą do ryb i skrapiamy także cytryną, odstawiamy na 30 minut.
  • Kolejną czynnością jest ułożenie na folii i posmarowanie delikatnie masełkiem lub oliwą, wcześniej przygotowane kawałki ryby (ryba może być różna) rybę obłożyć plasterkami pomarańczy, można dodać gałązkę pietruszki lub koperku i małe kawałeczki masła , owinąć w folię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30 minut.
  • Rybę podałam z kaszą jaglaną i warzywami: mini marchewka i cukinia lekko podduszona na wodzie i oliwie, przyprawy wedle uznania.
Przepisy kulinarne