Składniki
- 2 filety z łososia
- 1 łyżka musztardy
- cytryna
- sól, pieprz
- olej z papryczką chili
- Cukinia
- Dip
- jogurt grecki
- kilka suszonych pomidorów
- 2 łyżki kapary
- 5 listków świeżej bazylii
- 1 łyżeczka oleju z suszonych pomidorów
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, smarujemy musztardą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Skrapiamy lekko oliwą z oliwek. Pieczemy z termoobiegiem w 200 stopniach ok. 20 min.
- Cukinię kroimy w słupki. Układamy na patelni. Skrapiamy oliwą, octem, solą, cukrem i pieprzem. Dusimy aż ocet wyparuje.
- Pomidory suszone kroimy w mniejsze cząstki, wkładamy do miski. Dodajemy kapary, oliwę, sól, pieprz, bazylię i jogurt grecki. Blendujemy na gładką masę.