Back
Featured image of post Łosoś pieczony w limonkowej pietruszce - danie konkursowe

Łosoś pieczony w limonkowej pietruszce - danie konkursowe

Już sama nazwa powoduje atak łakomstwa :) Nie trzeba mnie namawiać do wypróbowania przepisu. Nadesłała Marta Wolińska. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Filety pokroiłam w cieńsze plastry (inaczej nie zmieściłyby mi się do małych naczyń do zapiekania), obtoczyłam w marynacie i w 2 naczyniach wstawiłam do lodówki na jakieś 2 godziny do przegryzienia (resztę marynaty wylałam na wierzch łososia). Naczynia przetarłam wcześniej ręcznikiem nasączonym olejem, by nic nie przywierało podczas pieczenia. Piekłam w 200 stopniach na termoobiegu przez 15-17 minut.
Przepisy kulinarne