Składniki
- 450 gram piersi kurczaka
- 80 gram serka ricotta
- 200 gram mrożonego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- sól czosnkowa
- świeżo mielony pieprz
- gałka muszkatołowa
- 200 gram makaronu (rurki)
Sposób przygotowania
- Kurczaka kroimy na niewielkie kawałki. Solimy, pieprzymy i smażymy na oliwie przez ok 10 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Odparowujemy wodę ze szpinaku, doprawiamy pieprzem oraz gałką muszkatołową.
- W międzyczasie gotujemy makaron, według przepisu podanego na opakowaniu. ;) Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy w garnku z ricottą (nic z nią wcześniej nie robimy;)). Wykładamy na talerze i skrapiamy sokiem z połówki cytryny. Na makaron wykładamy szpinak, na nim z kolei układamy kurczaka. Dekorujemy kawałkiem cytryny.