Składniki
- 6 placków tortilla
- 0,5 dużej piersi z indyka
- 1 puszka pomidorków pelati
- 2 średnie czerwone cebule
- 2 średnie czerowonej papryki
- 2 opakowania sera mozzarella
- 2 łyżki śmietany 18%
- 4 łyżki oliwy do smażenia
- przyprawy sól, pieprz, oregano, papryka ostra w płatkach, bazylia, oregano
Sposób przygotowania
- Mięso kroimy w kostę, przyprawiamy solą i pieprzem odstawiamy na minimum 0,5 godziny. Paprykę oraz cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oliwie do miękkości, dodajemy pomidorki pelati i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę i przyprawiamy solą, pieprzem ziołami i ostrą papryką. Mięso smażymy oddzielnie na oliwie i dodajemy do sosu. Na połowie tortilli rozsmarowujemy sos, posypujemy serem mozzarella, składamy i grillujemy po 5 minut z każdej strony