Składniki
- 5 liści jarmużu
- 5 pomidorków koktajlowych
- 1/3 kostki sera typu feta
- 1 mała czerwona cebula
- 3 łyżki soku z cytryny
- przyprawy tymianek, bazylia, sól, pieprz, czerwona papryka
- sos balsamiczny malinowy (zakupiony w lidlu)
- 0,5 łyżeczki masła klarowanego
Sposób przygotowania
- Jarmuż myjemy, pozbywamy twardych łodyg. Cebulkę kroimy w kostkę. Masło rozgrzewamy na patelnię i szklimy cebulkę. Następnie dodajemy jarmuż skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy ok 3 minut. Przyprawiamy, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i smażymy jeszcze ok 1 minuty. Sałatkę zdejmujemy z ognia układamu na talerzu posypujemy serem feta i polewamy malinowym dipem. Jeśli nie mamy gotowego możemy przyrządzić go sami: 1 łyżka soku malinowego, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka octu balsamicznego, pieprz.