Back
Featured image of post Jem zdrowo- Pieczone kotlety z kaszy jaglanej

Jem zdrowo- Pieczone kotlety z kaszy jaglanej

Lekkie, chrupiące, pieczone kotleciki z kaszy jaglanej. Możemy podać je jako przekąskę albo na obiad.

Składniki

Sposób przygotowania

  • Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy twaróg i chwilę dusimy. Następnie przestudzone dodajemy do ugotowanej kaszy. Dorzucamy jajko,mąkę, oliwki pokrojone w ćwiartki i pomidory w kostkę. Przyprawiamy i ugniatamy do połączenia. Formujemy kotleciki, układamy na blasze wyłożonej papierze i pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut. Podajemy z dipami (np. jogurt grecki +suszone pomidory + oliwki+bazylia)
Przepisy kulinarne