Back
Featured image of post Jem zdrowo- Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakami

Jem zdrowo- Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakami

Kasza gryczana w innym wydaniu:) Może posłużyć jako lunchbox do pracy:)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pomidorki pieczemy około 10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Buraki pieczemy zawinięte w folii aluminiowej około 1 godziny do 1,5 godziny w 200 stopniach. Ja piekę sobie większe ilości, spokojnie mogą leżeć w lodówce ok. 5 dni:) Kaszę układamy na talerzu dookoła pieczone pomidorki, buraki pokrojone w kostkę/plastry, na nie układamy pokrojony w kostkę/paski kozi ser. Dip: Mieszamy oliwę, konfiturę i ocet balsamiczny. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.
Przepisy kulinarne