Back
Featured image of post Jem zdrowo- Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach

Jem zdrowo- Dorsz pieczony z tyminakiem na warzywach

Nie masz czasu na dłuższe gotowanie? To jest propozycja w sam raz dla  Ciebie:)Szybki, niskokaloryczny obiad dla zapracowanych.

Składniki

Sposób przygotowania

  • Dorsza układamy w misce, dodajemy oliwę, sok z cytryny sól, pieprz i gałązki tymianku (najlepiej dwie pokroić). Ładnie nacieramy każdy kawałek i zostawiamy na 2 godziny. Następnie filety odciskamy z marynaty, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy oliwą, na każdym kawałku kładziemy gałązkę tymianku i pieczemy z termoobiegiem około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa wg instrukcji smażymy na patelni. Układamy na talerzu na to upieczonę rybę i gałązki tymianku. Warzywa najlepiej przyprawić solą pieprzem i również tymiankiem.
Przepisy kulinarne