Back
Featured image of post Francuska tarta z wędzonym łososiem

Francuska tarta z wędzonym łososiem

Bardzo szybkie i ciekawe danie. Połączenie warzyw i łososia w otoczce ciasta francuskiego.  W mig znika z talerzy:)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy ciasto francuskie, przykrywamy papierem do pieczenia i fasolą. Pieczemy tak około 15-20 minut.
  • Paprykę, cukinię i cebulkę kroimy w mniejsze kawałki, podsmażamy na patelni do miękkości. Łososia kroimy w kostkę.
  • Jaja mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy.
  • Ciasto wyjmujemy, zdejmujemy papier z fasolą. Układamy warzywa i łososia. Zalewamy przyprawionymi jajkami ze śmietaną. Na wierz kładziemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pieczemy około 30 minut.
Przepisy kulinarne