Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego gotowego
- 200 gram łososia wędzonego
- 1 duża czerwona papryka
- 2 małe cukinie
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 mała śmietana 12% lub 18%
- 3 duże jajka
- bazylia, oregano, estragon
- pieprz,sól
- 1 opakowanie sera mozzarela
Sposób przygotowania
- Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy ciasto francuskie, przykrywamy papierem do pieczenia i fasolą. Pieczemy tak około 15-20 minut.
- Paprykę, cukinię i cebulkę kroimy w mniejsze kawałki, podsmażamy na patelni do miękkości. Łososia kroimy w kostkę.
- Jaja mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy.
- Ciasto wyjmujemy, zdejmujemy papier z fasolą. Układamy warzywa i łososia. Zalewamy przyprawionymi jajkami ze śmietaną. Na wierz kładziemy pokrojoną w kostkę mozzarellę. Pieczemy około 30 minut.