Składniki
- 4 opakowania (po 10 szt) cienkiej białej kiełbaski (biała parzona też może być jeśli nie ma innej (wtedy 2 paczki))
- 2 cebule (pokroić w małą kosteczkę)
- 1 łyżka oleju
- 1 kartonik passaty
- 3-4 szkl ketchupu
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki miodu
- 1-2 łyżki curry
- pieprz
- 2 łyżki sosu słodkiego chilli (ile kto lubi)
Sposób przygotowania
- Cebulkę pokroić w małą kosteczkę i zeszklić na patelni. Dodać passatę, ketchup, ocet winny, miód i przyprawy. Poddusić chwilę. Odstawić na bok.
- Pokroić kiełbaski na centymetrowe plasterki. Podsmażyć na dobrze nagrzanej patelni. Mają być chrupkie.
- Polać usmażone kiełbaski sosem, posypać curry i podawać od razu. Najlepsze są takie jeszcze chrupiące.
- Znakomicie komponują się smakowo z frytkami.