Back
Featured image of post Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga - danie konkursowe

Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga - danie konkursowe

Czekolada - tak - w każdej postaci. Jesteśmy zauroczone ciastem, musi być dobre i już niebawem przetestujemy.

Składniki

Sposób przygotowania

  • Jajka ubić z 1/2 szklanki cukru i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel .
  • Masło utrzeć z 1 szklanką cukru . Do utartego masła dolewać stopniowo maślankę i kawę , dodać nutellę ubijać mikserem aż powstanie jednolita masa. Proszek połączyć z mąką , cynamonem i kakao, dodać do jajek i delikatnie wymieszać , dodawać stopniowo utarte masło z maślanką i chwile mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły .
  • Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka .
  • Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi .
Przepisy kulinarne