Składniki
- 1 szkl pęczaku (ugotowanego)
- 1 szkl płatków owsianych
- 4 łyżki mąki pszennej
- 5 łyżek maku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cynamon
- imbir
- kardamon
- 0,25 kostki masła
- 3 łyżki miodu
- 0,5 szkl mleka
- 2 jajka
Sposób przygotowania
- Szklankę ugotowanej kaszy pęczak wymieszałam ze szklanką płatków owsianych, 4 łyżkami mąki pszennej i 5 łyżkami maku. Dodałam również łyżeczkę proszku do pieczenia,cynamonu,imbiru i kardamonu.Suche składniki wymieszałam.
- W osobnej miseczce topimy 1/4 kostki masła,3 łyżki miodu i 1/2 szklanki mleka,dodajemy 2 jajka i dodajemy do suchej mieszanki.
- Mieszamy.Formujemy ciasteczka i pieczemy przez 35 minut w 175 stopniach.