Back
Featured image of post Ciasteczka o smaku kutii p. Magdy Horabik – danie konkursowe

Ciasteczka o smaku kutii p. Magdy Horabik – danie konkursowe

Zbliża się Boże Narodzenie, możemy wykorzystać te ciasteczka jako deser podczas rodzinnych posiadówek. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Szklankę ugotowanej kaszy pęczak wymieszałam ze szklanką płatków owsianych, 4 łyżkami mąki pszennej i 5 łyżkami maku. Dodałam również łyżeczkę proszku do pieczenia,cynamonu,imbiru i kardamonu.Suche składniki wymieszałam.
  • W osobnej miseczce topimy 1/4 kostki masła,3 łyżki miodu i 1/2 szklanki mleka,dodajemy 2 jajka i dodajemy do suchej mieszanki.
  • Mieszamy.Formujemy ciasteczka i pieczemy przez 35 minut w 175 stopniach.
Ostatnia aktualizacja 2020-12-28 23:32 +0100
Przepisy kulinarne