Pikantne mięso z warzywami zawsze smakuje dobrze, a szczególnie gdy na dworze ziąb i deszcz. :) U mnie tym razem chili w wersji z mięsem wieprzowym, ale gorąco polecam oryginalne - z wołowiną. :)
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać rozdrobniony czosnek i przyprawy. Smażyć przez kilka minut na małym ogniu.
Do cebuli dodać zmieloną wołowinę, smażyć przez około 15 min często mieszając. Polać sosem sojowym. Dodać pomidory pokrojone w kostkę pomidory i doprawić pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 20, na małym ogniu.
Paprykę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Gotować pod przykryciem przez około 10 minut, co jakiś czas mieszać.
Na koniec dodać wypłukaną i odsączoną czerwoną fasolę. Zalać wodą i gotować przez 15 minut. W razie potrzeby jeszcze doprawić. :)