Back
Featured image of post Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Jeśli nie wiecie co przygotować na jutrzejszy obiad, polecam aromatyczny bigos  z młodej kapusty. 

Składniki

Sposób przygotowania

  • Pokroić kapustę w niezbyt drobną kostkę. Można ją trochę potłuc w celu zmiękczenia. Szybciej się ugotuje. Podlać wodą i dusić. Zetrzeć marchewkę na tarce i dodać do kapusty. Pokroić młode pietruszki (były naprawdę małe) razem z natką i dodać.
  • Podsmażyć posiekaną cebulkę z kiełbasą i boczkiem. Dodać do bigosu. Przyprawić i dusić do miękkości. Zaprawić koncentratem pomidorowym. Na koniec dodać koperek. Potrawa najlepsza jest oczywiście na drugi dzień po przyrządzeniu, kiedy wszystkie składniki się połączą i przegryzą.
Przepisy kulinarne