Back
Featured image of post Bakaliowe ciasteczka z miodem

Bakaliowe ciasteczka z miodem

Słodkie i chrupiące ciasteczka. Będą się świetnie komponować z popołudniową herbatką pitą w ogródku. :)

Składniki

Sposób przygotowania

  • Z mąki, cukru, soli, sody, jajka i margaryny zagnieść ciasto. Jeśli lepi się do rąk - dodać jeszcze trochę mąki.
  • Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wycinać kwadraciki 3x3 cm (u mnie są prostokąty ale myślę, że trochę mniejsze kwadraty będą wygodniejsze w jedzeniu:P).
  • Ciasto posypywać wymieszanymi bakaliami i docisnąć dłonią. Polewać odrobiną (1/3 łyżki) miodu.
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez 15-20 min - aż ciasteczka się zarumienią.
  • Z powyższych proporcji wyjdzie około 50 kwadratowych ciasteczek.
Przepisy kulinarne