Bataty z żurawiną

| Brak komentarzy

Share Button

bataty

Jadłam bataty z granatem i strasznie mi posmakowały. Niestety “u nas na wiosce” ;P ciężko kupić granat, więc trzeba sobie jakoś radzić. Żurawina godnie go zastępuje. 

Bataty z żurawiną

Sposób przygotowania

Krok 1
Bataty pokroić w grube plastry, przyprawić solą i pieprzem i piec 20 minut bez termoobiegu, podwójna grzałka.
Zalać żurawinę wrzątkiem i odstawić na parę minut. Potem wylać wodę.
Krok 2
Upieczone bataty posypać rukolą, pokrojonymi w plasterki burakami, kosteczkami fety i żurawiną. Przyprawić do smaku i polać sosem balsamicznym.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *