Zupa dyniowa (pikantna)

| Brak komentarzy

Share Button

zupa dyniowa

Sezon na dynię w pełni, więc pojawi się w paru postaciach. Na pierwszy rzut idzie zupa. Zapraszam do wypróbowania. 

Zupa dyniowa

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Dynię pokroić na duże kawałki i upiec do miękkości. Zdjąć z niej skórkę i włożyć do garnka. Posolić, popieprzyć. Podlać wodą i nastawić, aby się już grzało.
Krok 2
Cebulę, pora i czosnek, odrobinę imbiru podsmażyć na oleju. Dodać przyprawy. Wrzucić wszystko do garnka z dynią i zblendować. Nie podaję proporcji przypraw, bo sypię na oko. Niech każdy sobie doda ile lubi.
Krok 3
Zagotować zupę i dodać mleczko kokosowe. Wyłączyć.
Krok 4
Podprażyć płatki migdałowe na patelni i posypać nimi zupę tuż przed podaniem (już na talerzach). Smacznego.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *