Zupa rybna

| Brak komentarzy

Share Button

zupa rybna

Zatęskniłam za zupą z Baru Przystań. Ależ to było dobre! Moja jest odrobinę ostrzejsza, ale tak lubię. 

Zupa rybna

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Nastawić wodę na wywar warzywny (u mnie ok. 4 l) , dodać listki laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Zetrzeć marchewkę, wrzucić pozostałe warzywa, prócz cebuli. Niech się gotuje, aż warzywa trochę zmiękną.
Krok 2
71lJjSj+6mL._SL1347_
Cebulę pokroić w kosteczkę. Rybę pokroić na kawałki wielkości powiedzmy 2-3 cm. Z łososia najpierw zdjęłam skórkę bo była z łuskami. Przesmażyć rybę, krewetki i cebulkę przez parę sekund na bardzo gorącym tłuszczu i wrzucić wszystko do zupy. Doprawić papryką i pastą tom kha. Można dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego.
Krok 3
Na koniec gotowania wyjąć włoszczyznę. Smacznego!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *