ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem i orzechami włoskimi

| Brak komentarzy

Share Button

ciasto z rabarbarem

Szkoda by było, aby rabarbar się zmarnował w ogrodzie, więc zebrałam wszystko i oto, co z tego wynikło. Pyszne, słodko kwaśne ciacho, trochę wilgotne, trochę chrupiące, do gorącej herbaty na te chłodne dni jak znalazł. 

Ciasto z rabarbarem i orzechami włoskimi

Składniki

    ciasto

    kruszonka

    Sposób przygotowania

    Ciasto
    Krok 1
    Utrzeć masło z cukrem. Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Dodać mąkę i wszystkie sypkie składniki (prócz tych przeznaczonych na kruszonkę ;)). Dokładnie wymieszać mikserem. Na koniec dodać rabarbar pokrojony na kawałeczki i obrane i posiekane orzechy włoskie. Przełożyć ciasto na blachę wyłożoną pergaminem.
    Krok 2
    Połączyć wszystkie składniki na kruszonkę, aż powstaną okruchy ciasta. Posypać ciasto. Piec godzinę w 180*C.
    Krok 3
    Ciasto najpyszniejsze jest na ciepło. Dobrze będzie się komponować również z lodami.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *