Curry wurst

| 4 komentarze

Share Button

curry wurstPrzepis na pyszne, szybkie danie, które łatwo się przyrządza. Smakuje świetnie też na drugi dzień, kiedy przejdzie przyprawami. Uwielbiam! 

Curry wurst

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulkę pokroić w małą kosteczkę i zeszklić na patelni. Dodać passatę, ketchup, ocet winny, miód i przyprawy. Poddusić chwilę. Odstawić na bok.
Krok 2
Pokroić kiełbaski na centymetrowe plasterki. Podsmażyć na dobrze nagrzanej patelni. Mają być chrupkie.
Krok 3
Polać usmażone kiełbaski sosem, posypać curry i podawać od razu. Najlepsze są takie jeszcze chrupiące.
Krok 4
Znakomicie komponują się smakowo z frytkami.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

4 komentarzy

  1. ciekawy pomysł :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. jakaś ta niemiecka kuchnia mało subtelna ;) ale pewnie mojemu niebieskiemu będzie smakować, więc kiedyś zrobię:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. hmm na szybko zawsze można spróbować :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. jadłbym

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *