Gulasz buraczany

| 1 Komentarz

Share Button

GULASZ BURACZANYUwielbiam mięsko i gulasz jest jednym z moich ulubionych dań. Dziś zachciało mi się go w czerwonej wersji ;) z pomidorami malinowymi i burakiem. I love it! 

Gulasz buraczany

Sposób przygotowania

Krok 1
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Posypać solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni na ładny złoty kolor. Ważne jest aby zrobić to na mocnym ogniu i pozwolić się odrobinę bardziej podpiec. Takie mięsko lubię najbardziej. Mięso przełożyć do głębokiej patelni do duszenia. Następnie na patelni, na której smażyliśmy mięso, w tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę. Tylko tak, aby się zezłociła i przypaliła ;) Cebulę dodać do mięsa i zalać wodą. Niech się dusi.
Krok 2
Pokroić resztę warzyw i dodać do mięsa. Posypać soczewicą. Lubię ją dodawać, bo fajnie zagęszcza sos. Tylko trzeba pilnować dania, aby się nie przypaliło.
Krok 3
Dodać przyprawy i pozwolić daniu się dusić na małym ogniu, aż mięso będzie mięciutkie. Trzeba mieszać co jakiś czas, bo z soczewicą będzie się trochę przypalać.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Jeden komentarz

  1. Jeden z moich ulubionych sosów.
    http://arturtopolski.pl/trzustka-objawy-leczenie-profilaktyka/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *