Szarlotka z serkiem

| 3 komentarze

Share Button

szarlotka z serkiemSzukasz dobrego ciasta na majówkę? Może spróbujesz szarlotki, ale w trochę innej postaci? Masa twarogowa dodaje jej słodyczy. Polecam! 

Szarlotka z serkiem

Składniki

    kruche ciasto

    masa serowa

    jabłka

    Sposób przygotowania

    Krok 1
    Nastawiamy piekarnik na 180*C.

    Wkładamy wszystkie składniki na ciasto do miski i zagniatamy. Powinno nam wyjść sypiące się ciasto - kruszonka. Wyklejamy nim dużą, najbardziej typową blachę do ciasta po uprzednim wyłożeniu jej pergaminem. Zostawiamy część ciasta na wierzch, na kruszonkę.
    Krok 2
    Wrzucamy wszystkie składniki na masę serową do miski i blendujemy na papkę. Wylewamy masę na ciasto i wkładamy do piekarnika na 10 minut.
    Krok 3
    W międzyczasie obieramy jabłka i kroimy je na plasterki. Wyciągamy blachę i wrzucamy równomiernie jabłka, posypując je cynamonem, cukrem i na wierzch resztą kruchego ciasta. Pieczemy jeszcze prawie godzinę, aż się zrumieni. Trzeba pilnować. Każdy ma inny piekarnik.

     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

    3 komentarzy

    1. Spróbuję może będzie smaczne.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    2. przeczytaj: http://arturtopolski.pl/blonnik-witalny-jelita-flora/

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    3. Przepysznie wygląda, jutro biorę się za pieczenie!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

    Odpowiedz na „PawełAnuluj pisanie odpowiedzi

    Wymagane pola są oznaczone znakiem *