Jem zdrowo: Pieczone kotlety z kaszy jaglanej

| 4 komentarze

Share Button

Pieczone placki z kaszą jaglaną

Lekkie, chrupiące, pieczone kotleciki z kaszy jaglanej. Możemy podać je jako przekąskę albo na obiad.

Jem zdrowo: Pieczone kotlety z kaszy jaglanej

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy twaróg i chwilę dusimy. Następnie przestudzone dodajemy do ugotowanej kaszy. Dorzucamy jajko,mąkę, oliwki pokrojone w ćwiartki i pomidory w kostkę. Przyprawiamy i ugniatamy do połączenia. Formujemy kotleciki, układamy na blasze wyłożonej papierze i pieczemy w 180 stopniach ok 30 minut. Podajemy z dipami (np. jogurt grecki +suszone pomidory + oliwki+bazylia)

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

4 komentarzy

  1. Pyszne, ja do przepisu zastosowałam masło ghee :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. po spojrzeniu na zdjęcie myślałam że to ciasteczka, a to świetne kotlety! fajny przepis :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  3. zdrowa dieta http://arturtopolski.pl/magnez-rodzaje-zdrowie-najlepszy/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  4. dodałabym jeszcze świeżą miętę i byłoby idealnie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *