Makaron z sosem warzywnym

| Brak komentarzy

Share Button

sos warzywny do makaronu

Bezmięsny sos do makaronu dla osób, które lubią czasami odpocząć od mięsnych dań :)

Makaron z sosem warzywnym

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Cebulkę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i smażymy na oliwię do zeszklenia. Następnie dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę oraz pokrojony w kostkę seler naciowy. Podlewamy lekko wodą i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy pomidorki pelati, koncentrat pomidorowy, dusimy ok 5 minut. Hartujemy śmietankę i dodajemy do sosu. Przyprawiamy do smaku bazylią, oregano, słodką i ostrą papryką, solą, pieprzem.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *