Jem zdrowo: Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakami

| Brak komentarzy

Share Button

z kaszą gryczaną

Kasza gryczana w innym wydaniu:) Może posłużyć jako lunchbox do pracy:)

Jem zdrowo: Kasza gryczana z kozim serem i pieczonymi burakami

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pomidorki pieczemy około 10 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Buraki pieczemy zawinięte w folii aluminiowej około 1 godziny do 1,5 godziny w 200 stopniach. Ja piekę sobie większe ilości, spokojnie mogą leżeć w lodówce ok. 5 dni:) Kaszę układamy na talerzu dookoła pieczone pomidorki, buraki pokrojone w kostkę/plastry, na nie układamy pokrojony w kostkę/paski kozi ser. Dip: Mieszamy oliwę, konfiturę i ocet balsamiczny. Doprawiamy lekko solą i pieprzem. Polewamy sałatkę.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *