Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem

| Brak komentarzy

Share Button

naleśniki z soczewicą i jarmużem

Obiad wymyślony na szybko, ale wyszedł naprawdę ciekawy, także polecam dla osób, które chcą odpocząć czasami od mięsnych dań:)

Jem zdrowo: Naleśniki z soczewicą i jarmużem

Składniki

  • 2 łyżki masła (klarowanego)

Farsz

Sos do zapieczenia

Ciasto naleśnikowe

Sposób przygotowania

Farsz
Krok 1
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie aż zmięknie. Odcedzamy. Jarmuż czyścimy, odcinamy twarde łodygi. Cebulkę oraz czosnek szklimy na maśle (około 2 łyżek), dodajmy jarmuż, dusimy aż zmięknie. Dodajemy przecier pomidorowy, soczewicę, przyprawy i blendujemy. Masa nie ma być w 100% gładka, blendujemy do połączenia.
Ciasto naleśnikowe
Krok 2
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładką masę. Smażymy na minimalnej ilości oleju albo na suchej patelni.
Sos do zapieczenia
Krok 3
Ser mieszamy ze śmietaną oraz z pestkami.
Krok 4
Naleśniki zawijamy wg ulubionego sposobu, układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy sosem do zapiekania. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *