Jem zdrowo: Kotlety jaglane z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami

| Brak komentarzy

Share Button

Kotleciki jaglane z suszonymi pomidorami

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię kaszę jaglaną pomimo jej specyficznego posmaku :) Przeważnie jem ją na śniadanie z owocami, ale ostatnio zaczęłam eksperymentować. Tak o to powstały już drugie w moim wykonaniu kotlety z kaszy jaglanej. Tym razem z suszonymi pomidorami:) Bardzo smaczne, idealne na piątkowy obiad:)

Jem zdrowo: Kotlety jaglane z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami

Składniki

Sposób przygotowania

Krok 1
Kaszę jaglaną gotujemy wg wskazówek na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym, dodajemy pokrojone w kostkę pomidorki suszone i jeszcze chwilę smażymy. Kaszę jaglaną odcedzamy,czekamy aż ostygnie dodajemy do niej usmażoną cebulę oraz pomidory (przestudzone), przyprawy, jajko i mąkę. Łączymy i formuujemy kotleciki. Ja dość mocno ugniatam, żeby kasza była bardziej zwarta. Smażymy na 2 łyżkach masła klarowanego z każdej str ok 3 minut ( zależy od grubości) .
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone znakiem *